top of page

PERISTIWA

Di Stesen Udara , kami komited untuk menyampaikan program penyelenggaraan kesihatan yang berkualiti tinggi . Kami adalah satu pasukan pakar yang didorong oleh semangat untuk kecemerlangan dalam reka bentuk program kesedaran kesihatan.

 

Kehilangan Kesihatan lebih buruk daripada kehilangan Kekayaan. Banyak faktor seperti tekanan, diet yang tidak mencukupi, kekurangan rehat yang mencukupi dan senaman mengurangkan dengan kesihatan yang sangat mengurangkan status kesihatan kita dari zon yang bertenaga kepada yang sakit. Insiden penyakit kronik seperti Hipertensi, Diabetes, Kanser, Stroke, dan lain-lain telah meningkat, yang boleh dikaitkan dengan Apnea Tidur Obstruktif . Malangnya, ramai orang mendapati bahawa mereka mempunyai syarat ini hanya apabila mereka mengalami komplikasi dan menjadi tidak mampu dalam kehidupan utama mereka.

 

Tambahan pula, kajian menunjukkan bahawa 1 dari 3 orang Singapura mempunyai apnea tidur yang sederhana dan teruk . Terdapat keperluan besar untuk semua orang mendapatkan maklumat dan pengetahuan yang tepat yang diperlukan untuk memperbaiki kehidupan mereka dan orang-orang yang mereka sayangi. Misi kami di The Air Station dalam menganjurkan program ini adalah untuk memenuhi keperluan tersebut.

 

Oleh itu, kami menjalankan TALK KESIHATAN PERCUMA untuk mana-mana organisasi sebagai sebahagian daripada perkhidmatan promosi kesihatan kami.

 

Sebahagian daripada manfaat ceramah kesihatan ini adalah:

  • Peningkatan kesedaran tentang penyakit pembunuh senyap dan langkah-langkah pencegahan untuk diambil.

  • Peluang untuk mempunyai penilaian untuk mendiagnosis berapa kali anda berhenti bernafas ketika anda tidur.

  • Maklumat mengenai faedah pemeriksaan untuk Apnea Tidur Obstruktif.

  • Meningkatkan tenaga kerja yang sihat dengan peningkatan produktiviti akibat peningkatan gaya hidup

Hubungi kami untuk mengatur Talk Kesihatan.

bottom of page